Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Håkanstorps BK 20 14 2 4 44
2 AIF Barrikaden 20 13 1 6 40
3 Nydala IF 20 10 6 4 36
4 Kyrkheddinge IF 20 10 1 9 31
5 Korpföreningen Malmö 20 8 5 7 29
6 SK Hakoah 20 9 2 9 29
7 SD Srbija 20 6 6 8 24
8 KSF Makedonija 20 7 1 12 22
9 FC Panamericano 20 5 6 9 21
10 Heleneholms SK 20 6 2 12 20
11 Lokomotiv Lund IK 20 4 4 12 16

Match

FC Panamericano

2 - 6
25 september 2011
13:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: FC Panamericano - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) (spelade senare 3-4-2 resp. 3-4-1 när vi fick våra utvisningar mot slutet, se mera nedan): Raffa - Florian, Martin N, Gustav - Fredrik P, Sarang, Max, Alex - Martin S, Johan M, Mario

Avbytare var Mick som kom in efter 40 min som central anfallare där han spelade tills Raffa blev utvisad 12 min före slut då han blev utbytt mot Fredrik P för att denne skulle kunna ersätta Raffa i målet, Javid som spelade sista 25, först som höger yttermittfältare men sedan mesta tiden som högeranfallare, Bagher som spelade sista dryga kvarten som höger yttermittfältare, Kwame som spelade sista dryga kvarten som vänster yttermittfältare och slutligen Junior som spelade sista kvarten som central mittfältare.

Matchen blev precis så sevärd och händelserik som siffrorna antyder och med tanke på att det dessutom var ett fantastiskt väder för årstiden var det synd att inte fler av våra supportrar letat sig ut till Kroksbäck.

Vi inledde matchen rent lysande. Redan i den 3:e min hade Martin Sosa ett skott från kanten som gick längs mållinjen innan den strök förbi bortre stolpen. I den 7:e min var deras målvakt en bra bit utanför målet vilket Mario vaket noterade och slog på ett långskott från närmare 40-meter som gick över en chanslös målvakt ner i ribban. I den 15:e min kom två av våra spelare totalt rena med deras målvakt men trots detta gick avslutet rakt på honom.

Kanske gick det lite väl lätt i början för efter ovanstående anstormning från vår sida vaskade de (som ofta var farliga i sina kontringar så här långt) plötsligt fram 3 bra chanser på 6 minuter varav den sista reducerade i ett ledningsmål i den 21:a min. Vi replikerade relativt snabbt. I den 27:e min fick Max på ett riktigt fint skott på en hörnpass av Mario . Såväl före som efter målet hade vi flera bra chanser innan det var dags att gå till pausvila.

Andra halvlek hann knappt börja (45-50 sek) innan vi hade tagit ledningen efter ett fint anfall. Sedan Mick fått bollen vidarebefodrade han den direkt till Mario som på ett tillslag frispelade Martin Sosa som avslutade lika säkert som elegant. Strax efteråt hade de en het dubbelchans när vårt försvar för någon halvminut var helt desorganiserat. Därmed var det i princip slut med målchanser från deras sida om man bortser från straffmålet som omtalas nedan.

I den 61:a min fick vi en frispark när Sarang var på väg igenom på egen hand, en frispark som Martin Sosa mycket snyggt slog över muren i bortre hörnet - kanske inte riktigt i krysset men inte långt ifrån - och 3-1 var ett faktum. Strax efter målet blev sedan vår f.d. spelare Alex Perlaza utvisad för Panamericano. Det var väl ingen större överraskning och Mick och undertecknad kom efter matchen fram till att oddset för denna händelse högst varit 2 gånger hos alla initierade spelbolag.

I den 72:a min tog sig Mario mycket förtjänstfullt ner till kortlinjen och serverade Mick en boll som han bara behövde knoppa in i det tomma målet från 1 meters håll. (Hur många liknande mål har han gjort i år? Hur sant är det inte att en av de viktigaste sakerna för en forward är att befinna sig på rätt ställe i rätt ögonblick när man anfaller?)

Nu duggade de notervärda händelserna allt tätare. I den 78:e min blev Raffa utvisad efter det att han sett sig nödsakad att dra ner deras anfallare efter ett missförstånd mellan honom och Bagher. Dags för Fredrik att liksom i en tidigare B-lagsmatch dra på sig målvaktströjan och att börja med den den otacksamma (fast å andra sidan har man ju som målvakt allt att vinna) uppgiften att försöka rädda en straff. Det var han heller inte långt ifrån att lyckas med. Han gick i rätt hörn och om bara straffen varit en aning sämre slagen (nu var den riktigt bra) hade han tagit den. Nu blev det alltså reducering till 2-4 och när vi nu åter var lika många spelare på banan kändes segern för några minuter inte helt hundra (men nästan).

Sedan Johan M ökat till 5-2 efter en verklig kämpainsats av Javid som liggande på marken fick fram bollen till en fri Johan, var naturligtvis matchen helt avgjord och inte ens ännu en utvisning för oss kunde på något sätt rucka på detta förhållande.
Denna andra utvisning kom sedan Martin N fått något slags hjärnblödning och, sedan han insett att han inte skulle nå en boll med huvudet för att undvika att en spelare bakom honom kom helt ren med Fredrik, sträckte upp båda händerna och motade bollen.

Eftersom Martin direkt kände på sig att "Guds hand" inte var inblandad den här gången (minns Maradona) begav han sig omedelbart iväg mot sidlinjen. Han såg sedan närmast chockad ut när han kom på att han för formens skull måste vända sig om och gå tillbaka till domaren för att han skulle få visa kortet innan han gick av planen och fick se ett GULT kort. Nu visade det sig sedan linjedomaren påkallat huvuddomarens uppmärksamhet att det gula kortet förvandlades till det röda. Två målchansutvisningar på en och samma match hör ju knappast till vanligheterna och det var ju tur att de inte kom i seriens sista match nästa vecka vilket hade inneburit avstängning i första kvalmatchen.

Martins utvisning kom i den 84:e min men med bara 9 man på plan hann vi ändå med ytterligare ett mål. Det var Bagher som fastställde slutsiffrorna till 6-2 efter det att han själv erövrat bollen och - sedan han rundat målvakten - i kamp med deras siste man lyckades rulla in bollen.

Siffrorna speglar väl matchbilden ganska väl. I motsats till den förra matchen mellan våra lag var det denna gång Panamericano som inte alls orkade stå emot mot slutet. Förra gången var det vi som helt gick på knäna i slutskedet när vi med nöd och näppe lyckades rädda en poäng.

Det är inte alltid anfallarna som är de bästa spelarna i laget när man gör många mål men den här gången spelade de en mycket framträdande roll. Martin Sosa hade inte många fel i matchen, han var mycket bra. Mario gjorde också en mycket bra match även om han den här gången fick gå mållös från planen. Han tog många löpningar och var på ett eller annat sätt inblandad i en mycket stor andel av våra bästa målchanser. Utöver detta krigade såväl Johan som Mick hela tiden föredömligt. Även övriga spelare skötte sig dock bra och detta gäller såväl de som spelade från start som inhopparna.

Något som var bra den här gången var att vi skapade många farligheter på fasta situationer. Det har varit lite si och så med det tidigare under säsongen.

De många målen innebar att vi nu gjort flest mål av alla lag i serien och också att vi gjort dubbelt så många som vi släppt in. Segern innebar dessutom den 8:e segern av 9 möjliga sedan serien vänt. Kontrasten mot fjolåret i det senare avseendet kunde ju knappast varit större.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 9-2 Skott på mål: 14-8 Skott utanför: 5-3
(De sistnämnda siffrorna känns dock något osäkra, här har nog missats något eller några skott)



Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Martin Sosa 1 2 0 1 0 0
Bagher Jaffari 1 1 0 0 0 0
Johan Meinking 1 1 0 0 0 0
Mick Messing 1 1 0 0 0 0
Mario Dri 1 0 3 0 0 0
Javid Mohammadi 1 0 1 0 0 0
Sarang Ahsani 1 0 1 0 0 0
Alexander Ericsson 1 0 0 0 0 0
Florian Maibach 1 0 0 1 0 0
Gustav Nygren 1 0 0 0 0 0
Kwame Sakwanda 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 1 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Rafael Ortega 1 0 0 0 1 0 1 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 10 jun 2011, 19:00 AIF Barrikaden - FC Panamericano 1 - 1